• Monique

American Pancakes

Ik ben gek op pannenkoeken en maak ze dan ook vaak. Wel lactosevrij zodat we de pannenkoeken allemaal kunnen eten. Met dit recept maak je van die fluffy American Pancakes. Het geheim zit hem in de hoeveelheid bakpoeder en op het laatst de droge ingrediënten toevoegen zodat je het volume behoudt.




Wat heb je nodig voor 6 pancakes?

- 115 gram (spelt)bloem

- 4 gram bakpoeder

- 2 gram wijnsteenzuurbakpoeder

- 1 tl citroensap

- 1 tl vanille

- 1 el kokosbloesemsuiker of SPLENDA Stevia

- 1 ei

- 15 gram gesmolten plantaardige boter (ik gebruik Wajang boter)

- 50 ml lactosevrije of plantaardige yoghurt

- 150 ml amandelmelk

- optioneel handje blauwe bessen


Hoe maak je ze?

Mix de bloem in een kom met bakpoeder, wijnsteenzuurbakpoeder en suiker.

Klop in een andere kom de andere ingrediënten tot een luchtige mix, dit kun je ook in een blender doen. Roer op het laatst pas de droge mix en eventueel de blauwe bessen door het beslag. Verhit 1 of 2 pannen op middelhoog vuur. Gooi er een klontje boter in, laat het over de bodem uit smelten en haal overtollige boter weg met een keukenpapiertje. Schep wat beslag, ik maak zelf 3 ronde pannenkoeken, in de pan. Wanneer het beslag gestold is en er bubbeltjes verschijnen in de bovenkant van het beslag, draai je de pancake om. Gaat dit te hard en komen er wel bubbeltjes maar stolt het beslag niet in het midden, draai dan het vuur dan wat lager. De pancakes moeten natuurlijk wel gaar worden van binnen. Herhaal dit met de andere kant en houd je pancakes warm op een bord met een schone theedoek eroverheen. Lekker met wat maple siroop, stroop, poedersuiker, of vers fruit.

10 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now