• Monique

Appelplaattaart

De rode appels geven deze appelplaattaart een bijzondere uitstraling. Het recept is van Bill Granger uit het kookboek Easy. Ik heb er een twist aan gegeven zodat de taart zowel lactosevrij als vrij van geraffineerde suikers is.Ingrediënten:

- 225 gram speltbloem

- 150 gram plantaardige boter (ik gebruik zelf Wajang), in blokjes - snuf zeezout

- 1 eidooier

- 2 eetlepels ijs water

- 4 appels, gehalveerd, klokhuis verwijderd en in dunne schijfjes gesneden

- 55 gram kokosbloesemsuiker

- 1 theelepel kaneel


Zo maak je de taart: Meng de bloem, boter en snuf zeezout in een foodprocessor tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Voeg de eidooier en het ijs water toe en meng op de snelste stand tot er een deegbal ontstaat. Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.


Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak, vierkant of rechthoek naar wens. Vet een springvorm in met bakspray en leg het deeg in de vorm. Druk goed aan langs de randen. Schik de appelschijven in de vorm, bestrooid met suiker en kaneel en bak 40 tot 45 min in de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen, voor je de taart uit de vorm haalt. Maak eerst een foto van je kunstwerk en snijd dan de taart aan en serveer in stukken.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now