• Monique

Bananencake met blauwe bessen


Ingrediënten:

- 3 rijpe bananen

- 4 eieren

- 1 theelepel vanille

- 100 gram amandelmeel

- 150 gram bloem

- 3 theelepels bakpoeder

- 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder

- snuf zout

- 3 handjes blauwe bessen


Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Pureer de bananen in de blender met de eieren en vanille. Mix de droge ingrediënten in een kom. Voeg de bananenpuree en de bessen toe en roer goed door. Schenk het mengsel over in de cakevorm. En zet in de oven. Bak de cake in 45 minuten af. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er weer schoon uit komt. Let op: kleurt de cake te snel bruin, leg er dan wat aluminiumfolie op.


Wil je er bananencake in leuke vormen maken? Zorg dan dat je de vormen goed invet met bakspray. Zet de bakvorm op een bakplaatplaat en vul de vorm voor 3/4 met het mengsel. Bak 25- 30 minuten in de oven.




64 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now