• Monique

Carrotcupcakes ofwel worteltjestaartjes

Ik hou van worteltjestaart. Eén van de eerste recepten die ik heb bedacht was dan ook voor deze carrotcupcakes. Uiteraard ook glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers. De crème is ook heerlijk!


Wat heb je nodig voor 9 cupcakes:

- 75 gram pecannoten

- 3 medjooldadels

- 45 gram kokosbloesemsuiker

- 30 gram kokosmeel

- 25 gram gerapste kokos

- 1 theelepel kaneel

- 1 theelepel vanille

- snuf zeezout

- 3 eieren 75 ml amandelmelk

- 3 eetlepels gesmolten kokosolie

- 120 gram geraspte wortel

- 1 theelepel bakpoeder


Wat heb je nodig voor de crème:

- 125 gram rauwe cashewnoten, geweekt

- 60 ml agavesiroop

- 50 ml amandelmelk

- snuf zeezout


Wat ga je doen:

Ontpit de dadels en maal ze met de pecannoten fijn in de keukenmachine. Voeg de kokosbloesemsuiker, kokosmeel, geraspte kokos, kaneel, vanille en zout toe. Wanneer de ingrediënten goed gemixt zijn voeg je de eieren, amandelmelk en kokosolie toe. Roer nu de wortel en het bakpoeder door het beslag. Vul de muffinvormpjes en zet 25 minuten in de oven. Kijk of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. komt deze er droog uit dan zijn de muffins klaar. laat ze goed afkoelen.

Maak ondertussen de crème door de cashewnoten, agavesiroop en amandelmelk in een blender te mixen tot een smeuïge crème. Voeg een klein beetje zout toe maar let op dat je niet te veel zout toevoegt. Wanneer de crème mooi glad is kun je deze op de muffins smeren met een spatel of de bolle kant van een lepel. Nog wat geraspte wortel ter garnering en geniet van de carrotcupcakes!

66 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now