• Monique

Comfortfood Quiche

Lekker voor een lazy sunday of juist lekker tafelen met vrienden: soep erbij, goed glas wijn en je hebt heerlijk comfortfood op tafel. Ben je op zoek naar inspiratie, kijk dan snel verder want ik heb 3 heerlijke variaties voor. Vegetarisch, met vlees of vegan: de keus is aan jou. Deze quiche is met geitenkaas, parmaham en spinazie.




Ingrediënten:

- Hartige taart deeg van Koopmans of tante Fanny

- Spinazie

- 1/2 Ui

- 1 teentje knoflook

- 1/2 courgette in blokjes

- Zachte geitenkaas

- 1 eetlepel honing

- Oregano

- Tijm

- 100 ml Oatly kookroom

- 1 ei

- Gedroogde ham

- Pijnboompitten


Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in en bedek met het taart deeg. Wok de spinazie, ui en knoflook. Vul de hartige taart met de blokjes courgette, het spinazie mengsel, verdeel de geitenkaas, honing en de kruiden eroverheen. Kluts het ei met de kookroom, schenk over de hartige taart en maak af met plakjes gerookte ham en pijnboompitten. Bak 30 tot 40 minuten op 175 graden.


Variatietip: Deze hartige taartjes kun je prima van tevoren preppen en mee nemen in je lunchbox. Vet een muffinvorm in en bedek elke vorm met een plakje hartige taartdeeg. Vul zoals hierboven beschreven en bak 25 tot 30 minuten op 175 graden.



86 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now