• Monique

Double chocolate bars

Bijgewerkt: 7 aug 2018

Recept uit het boek Easy Vegan van Living the green life. https://livingthegreenlife.com/recept/raw-food-double-chocolate-bars/


Ingrediënten

Voor de bodem

- 10 medjool dadels zacht

- 60 gram kokosrasp

- 60 gram havermout

- 2 theelepels cacaopoeder

- 1 theelepel rauwe cacao nibs

Voor de kokoslaag

- 50 gram amandelen geweekt (ik week ze zelf zo’n 2 uur voordat ik ze gebruik)

- 7 medjool dadels zacht

- 3 eetlepels water


Voor de chocola

- 1 blok vegan chocolade


Voor de chocola (als je hem zelf maakt)

- 3 eetlepels kokosolie gesmolten

- 4 eetlepels cacaopoeder rauw

- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (anders is de chocolade te bitter)

Bereiding Voor de bodem

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en mix tot je alles aan elkaar plakt.

  2. Haal het ‘deeg’ uit de mixer en druk deze op de bodem van een (brownie)bakvorm. Zet deze, terwijl je de rest maakt, even in de koelkast.

Voor de kokoslaag

  1. Het maken van de kokoslaag is net zo makkelijk. Doe wederom alle ingrediënten in je, schoongemaakte, keukenmachine (anders wordt de laat niet mooi wit) en laat deze draaien tot je een kruimelig mengsel overhoudt.

  2. Schep dit bovenop de bodem van je double chocolate bar en druk goed aan.

Voor de karamellaag

  1. Wanneer je de karamellaag maakt is het belangrijk dat je dadels zacht zijn anders zal hij niet lekker smeuïg worden.

  2. Doe vervolgens de dadels, amandelen en het water in je keukenmachine en laat deze zeker vier minuten draaien. Stop tussendoor even om de restjes van de zijkant te schrapen en ze toe te voegen aan de karamel.

  3. Wanneer deze goed zacht en stroperig is, smeer je deze over de kokoslaag heen.

  4. Zet de bars vervolgens even in de vriezer. Dit maakt het hard worden van de chocola makkelijker (anders druipt deze alle kanten op).

Voor de chocola

  1. Smelt de vegan chocolade in een pannetje en giet dit over de karamel of maak de chocola zelf door de gesmolten kokosolie te mengen met de rauwe cacao.

  2. Zet de double chocolate bars minstens twee uur in de vriezer.

  3. Snij in stukken en geniet!

10 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now