• Monique

Double chocolate peanutbutter brownie

Ken je dat; een misbaksel dat toch iets geweldigs is geworden! De bedoeling was een brownie met een crunchy chocolade laag. De laag mislukte tijdens het mixen in de foodprocessor en werd gesmolten chocolade drab. De brownie heeft toch nog goed uitgepakt met de dubbele chocola en pindakaas laag. Lactosevrij en afhankelijk van de pindakaas die je gebruikt ook suikervrij. Deel je jouw variant op instagram met #basicpuurgenieten?



Wat heb je nodig?

- Springvorm 12 cm doorsnede of een andere vorm naar keuze


- 120 gram zoete aardappel (komt neer op 1grote zoete aardappel, geschild, in stukjes gesneden en 40 minuten in de oven gebakken. (Ik maak gewoon iets zoete aardappelen meer voor het avondeten en maak er de volgende dag een brownie mee.)

- 140 gram zwarte bonen

- 60 gram noten

- 80 gram dadels in stukjes gesneden

- 40 gram speltmeel

- 6 eetlepels cacao poeder (ik gebruik Australian)

- 1/2 theelepel gember

- 1 theelepel vanille aroma

- 1 theelepel kaneel

- snuf zout

- 1 theelepel bakpoeder


- Pindakaas (ik gebruik Calvé Pindakaas karamel zeezout)

- 50 gram noten

- 70 gram dadels in stukjes gesneden

- 2 blokjes pure chocolade (ik gebruik Delicata 85%)

- 1/2 theelepel kaneel

- 1/2 theelepel gember

- Granaatappelpitjes ter decoratie





Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor 175 graden. Vet de springvorm in en bedek de bodem met een bakpapiertje.

Maal de noten met de dadels in een foodprocessor fijn. Schep dit in je mengkom en voeg alle overige ingrediënten toe. Mix de ingrediënten tot een beslag.

Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm 30 minuten in de oven, check na 30 minuten of de brownie gaar is door een satéprikker in de brownie te steken. Komt deze redelijk droog eruit dan is de brownie gaar. Nog niet gaar, laat de brownie dan nog maximaal 10 minuten in de oven staan.

Haal de brownie uit de oven, maar laat de brownie wel in de vorm en laat goed afkoelen.


Mix de noten, dadels, pure chocolade, kaneel en gember in de foorprocessor. Het wordt inderdaad chocolade moes.

Wanneer de brownie goed is afgekoeld smeer je er een laagje pindakaas op. Verdeel vervolgens de chocolade moes over de brownie. Strooi er wat granaatappelpitjes overheen. Zet de brownie in de koelkast of als je haast hebt even in de vriezer om uit te harden. Snijd de brownie in kleine stukjes want het is erg machtig. Geniet ervan.


24 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now