• Monique

Gek op snoepjes? Probeer deze snoepjes van fruit eens

Makkelijk te maken en leuk om mee te variëren. Recept is afkomstig van de Bentofabriek: https://bentofabriek.nl/zelf-gezonde-snoepjes-maken-recepten-gezonde-snoepjes/. De basis: 200 gram fruit, 2 el citroensap en 1 zakje van 6 gram Agaranta. Welke fruitcombi maak jij?


Aardbei-banaan snoepjes I

Ingrediënten:

100 gram aardbeien

– 100 gram banaan

– 2 el citroensap

– 1 zakje van 6 gram Agaranta


Bereiding: Pureer de aardbeien en de banaan samen. Roer de Agaranta en het citroensap door het mengsel. Breng het mengsel al roerend aan de kook in een pan en blijf goed roeren totdat de Agaranta helemaal is opgelost, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat 2 minuten koken (blijven roeren) op laag vuur tot het een stroperig mengsel wordt. Haal de pan van het vuur. * Proef of je het zoet genoeg vindt, maak het eventueel zoeter door er 1 tot 2 tl. honing of 1 tl. vanille aan toe te voegen. Vul de snoepjesmal direct want het mengsel stolt snel.


Banaan snoepjes

Ingrediënten:

– 200 gram banaan

– 2 el. citroensap

– 1 zakje van 6 gram Agaranta

– Optioneel: 25 ml. volle yoghurt óf kokosyoghurt


Bereiding: Pureer de banaan en roer de citroensap en Agaranta er doorheen. Breng de puree al roerend aan de kook in een pan en blijf goed roeren totdat de Agaranta helemaal is opgelost, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat vervolgens 1 tot 2 minuten koken (blijven roeren) op laag vuur tot het een stroperig mengsel wordt. Haal de pan van het vuur. Roer eventueel de yoghurt door het mengsel. Vul de snoepjesmal direct want het mengsel stolt snel.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now