• Monique

Gevulde speculaas

Ik maakte 2 soorten spijs voor de gevulde speculaas. Zo was ik erg benieuwd

hoe de zoetstof Splenda zou smaken wanneer ik er spijs van maak. Ik moet wennen aan deze zoetstof, hij is erg zoet en niet voor alles toepasbaar zoals suiker. Meringues maken kan echt alleen met suiker bewees ook deze zoetstof..

Hieronder volgen 2 soorten recepten voor spijs, 1 met Splenda en 1 met medjooldadels.

Je kan 1 groot stuk speculaas maken in een springvorm of 9 kleine in een muffinvorm.


Ingrediënten Splenda Spijs

- 100 gram Splenda

- 100 gram amandelen zonder vlies, of amandelmeel


Ingrediënten Dadel Spijs

- 100 gram medjooldadels

- 100 gram amandelen zonder vlies, of amandelmeel

Hoe maak je het?

Mix de amandelen met de Splenda of dadels op de hoogste stand (pulsknop) van de foodprocessor. Maal tot een fijne massa. Leg een stuk vershoudfolie in een schaaltje, stort de spijs erin, dek af en zet minimaal 6 uur in de koelkast.


Ingrediënten speculaas

- 50 gram medjooldadel

- 250 gram speltbloem

- 100 gram gesmolten kokosolie

- 1 ei, gesplitst in eiwit en eigeel

- 3 el speculaaskruiden

- 8 gram bakpoeder

- Scheutje citroensap


Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 175 graden.

Mix de dadels, kokosolie, eiwit en citroensap in een foodprocessor tot een fijne massa. Meng de droge ingrediënten, speltbloem, speculaaskruiden, bakpoeder in een kom. Schep de dadelmix erdoorheen. Vet de springvorm of muffinvorm in. Bekleed de vorm voor de helft met het speculaas mengsel. schep een laag sijs en bedek met de andere helft van het mengsel. Bestrijk de bovenkant met eigeel en zet 15 (muffin) - 25 minuten (springvorm) in de oven.





19 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now