• Monique

Havermoutkoekjes


Ik maakte laatst deze lekkere havermout koekjes met noten en chocolade. Suikervrij en lactosevrij. En jullie stemden massaal voor het recept, bij deze!




Ingrediënten voor 5 à 6 koeken:

- 1/2 banaan

- 1 ei (ook te vervangen door 1 lepel chiazaadjes opgelost in 2 lepels water)

- 100 gram havermout (N'oats Raspberry- coconut-cherry van My Muesli)

- 3 dadels in stukjes gesneden (gebruik je gedroogde dadels, week ze dan eerst in water)

- klein handje noten, grof gemalen

-4 blokjes pure chocolade (85% pure chocolade van Delicata)


Wat ga je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Mix de ingrediënten in de blender tot alles gemalen en 1 geheel is.

Schep met een lepel hoopjes op de bakplaat. Druk ze een beetje plat. Let op dat je er voldoende ruimte tussen laat.

Zet de bakplaat 30 minuten in de oven, controleer na 25 minuten afhankelijk van je oven kunnen ze al klaar zijn. Ik vind het lekker als ze een beetje knapperig zijn en bak ze wat langer door. Haal de koeken uit de oven en laat afkoelen.

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en strijk met een vork de chocolade over de koeken. Even laten uitharden en aanvallen maar. Geniet ervan!

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now