• Monique

Healthy Rabarber yoghurttaart

Bijgewerkt: 7 aug 2018

Ik had een challenge voor mezelf bedacht: iets maken met rabarber. Na wat inspiratie opgedaan te hebben maakte ik deze healthy rabarber kwarktaart. Een tv-kok zei ooit: een goed gerecht heeft een zoetje, een zuurtje en een bite. Dat is gelukt met deze taart! Een zoete crunchy bodem, zachte yoghurt en een het zuurtje van de frisse rabarber.



Ingrediënten:

- 300 gram rabarber in stukjes gesneden en gewassen

- sap van een kwart citroen en een scheutje water

- 2 theelepels vanille extract

- 170 gram schapenyoghurt, sojayoghurt of andere yoghurt naar keuze

- 40 gram havervlokken

- handjevol gemixte noten

- 4 dadels ontpit

- 1 volle eetlepel geraspte kokos en wat extra ter garnering.


Wat ga je doen:

Vet de randen van de taartvorm(16 cm doorsnede) in met kokosolie en bedek de bodem met vershoudfolie.


Leg de rabarber in een pan met de citroensap en een scheutje water. Voeg de vanille extract toe en zet de pan op middelhoog vuur. wanneer de rabarber kookt zet je het vuur wat lager. Zorg ervoor dat er vocht in de pan blijft, voeg anders een beetje water toe. Laat de rabarber ongeveer 20 minuten koken tot zachte compote.


Meng de dadels, noten, kokos en havervlokken in een notenmaler tot een crunchy deeg. verdeel dit over de bodem van je taartvorm. Druk stevig aan zodat je een goede bodem hebt. Giet de yoghurt uit over de bodem en verdeel en egaliseer de laag.

Vervolgens verdeel je de rabarber compote over de yoghurt. Doe dit voorzichtig en duw niet te hard zodat het verschillende lagen blijven. Garneer met de kokosrasp. Zet de taart 30 minuten in de vriezer zodat je de taart goed aan kunt snijden.


Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, deel je jouw creatie door een berichtje of via instagram: https://www.instagram.com/basicpuurgenieten/


28 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now