• Monique

Lactosevrije Carrot Cake

Het is herfst en dat vraagt om heerlijke carrot cake! Vooral zo'n groot stuk met een romige crème laag erop. Deze taart is lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Wie ga jij verrassen met deze taart?




Ingrediënten:

- Rasp van 2 sinaasappels

- Sap van 1 sinaasappel

- 55 gram gemalen hazelnoten

- 40 gram gemalen pecannoten

- 1 theelepel kaneel

- 1 theelepel koek en speculaas kruiden

- 140 ml zonnebloemolie

- 50 gram kokosbloesemsuiker

- 2 eieren

- 300 gram fijn geraspte winterpeen

- 200 gram speltbloem

- 1 theelepel bakpoeder

- 200 gram rauwe cashewnoten, minimaal 3 uur in water geweekt

- 100 ml agavesiroop

- 85 ml amandelmelk

- 1 theelepel vanille

- Mespunt zout


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Mix de noten, kruiden, kokosbloesemsuiker, olie, eieren, sinaasappelrasp en -sap in een grote mengkom tot een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem, peen en bakpoeder door het beslag. Vet een springvorm in en vul met het beslag. Bak ongeveer 60 minuten in de oven. Check of de cake gaar is door een sateprikker in de cake te steken. Wanneer deze er droog uit komt is de cake gaar. Haal dan de cake eruit en laat goed afkoelen.

Maak ondertussen de crème door de cashewnoten, agavesiroop, melk, vanille en zout in de blender op een lage stand te mixen tot een romige crème. Wanneer de cake voldoende is afgekoeld kun je de springvorm voorzichtig verwijderen en de crème op de cake smeren. Maak glad met een spatel en versier met noten, wortel - en sinaasappelrasp.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now