• Monique

Lactosevrije scones

Scones, heerlijk bij een high tea of de brunch. De lekkerste ooit heb ik natuurlijk in Londen gegeten, met heerlijke clotted cream en aardbeienjam. En zo eet ik ze nog steeds graag. Tegenwoordig vind je kant en klare scones in de supermarkt, even een paar minuten de oven in en je hebt scones. Met hetzelfde gemak maak je ze helemaal zelf. Het originele recept is van de Britse Cupcake Jemma en de ingrediënten doe je gewoon in een keukenmachine. Heel fijn. Dat vond Wie het kleine niet eert ook, zo heb ik dit recept ontdekt. Ik heb het recept aangepast zodat je lactosevrije scones hebt. Met wat lactosevrije roomkaas en een beetje vanille aroma maak je een heerlijke cream voor bij de scones. En samen met een dot aardbeienjam en een grote kop thee waan jij je even in Londen.





Wat heb je nodig voor ca 15 scones:

- 500 gram bloem, plus wat extra voor je werkblad

- 110 gram koude plataardige boter (ik gebruik Vegan Wajang boter)

- 300 ml plantaardige melk, haver- of amandelmelk

- 2 el bakpoeder

- 2 el (kokosbloesem)suiker

- snuf zout

- 1 ei


Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Strooi wat bloem uit over je werkblad.


Zeef de bloem en doe in de kom van de keukenmachine met de suiker, het bakpoeder en zout. Roer door elkaar met ene houten lepel. Snijd de boter in blokjes en doe erbij. Maal tot de boter korrelig is en je een kruimelig deeg hebt.

Schep het deeg over in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hier de melk in en roer met een vork behoedzaam het meel door de melk. Je deeg wordt eerst papperig en dan stevig en wat plakkerig. Kneed het deeg met je handen tot een bol en leg het op je bebloemde werkblad. Strooi wat bloem op het deeg zodat de deegroller niet plakt. En rol je deeg uit tot een dikte van circa drie centimeter.

Neem een ronde uitsteker van circa 2,5-3 centimeter en steek rondjes uit. Leg deze op de bakplaat. Klop een ei los en bestrijk de scones licht met het ei. Zet de bakplaat in de oven en bak 15- 20 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now