• Monique

Luchtige lactosevrije kwarktaart

Samen met mijn dochtertje van 2 had ik koekjes gebakken. Lactosevrij, vol suiker, maar wat hadden we een lol. Eenmaal uit de oven, en afgekoeld, wilde mijn dochtertje de koekjes niet. Ze is niet zo'n zoete kauw.. Hmm, zonde om weg te gooien. Dus bedacht ik een taartje met de koekjes als bodem. Lactosevrije kwarkt taart, gemaakt met kokosyoghurt en kokosmelk. De koekjeslaag geven de taart een crunchy bite, lekker met rood zomer fruit.



Wat heb je nodig?

Voor de koekjesbodem: -

150 gram wajang boter ( of andere plantaardige margarine)

- 100 gram bruine bastardsuiker

- 50 gram amandelmeel

- 250 speltbloem

- 1 theelepel vanille

Voor de kwarklaag:

- 250 ml kokosmelk

- zakje agar agar

- 400 ml kokosyoghurt

- 3 el honing

- 1/2 theelepel vanille

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd de boter in blokjes en doe in de mengkom van je keukenmachine. Heb je geen keukenmachine maar gebruik je een mixer, zorg dan dat de boter zacht is door de boter op kamertemperatuur te laten komen. Of als je daar geen tijd voor hebt: leg de boter in een bakje en zet de boter kort in de magnetron zodat ze boter smelt.

Doe de boter in de mengkom, en meng met de suiker, amandelmeel, speltbloem en vanille tot je een mooie deegbal ziet.


Nu kun je eerst koekjes maken, 15 minuten afbakken, de helft ervan opeten en de andere helft gebruiken voor deze taart. Verkruimel dan de koekjes, meng met een paar eetlepels kokosolie en schep in de springvorm. Goed aandrukken tot je een egale taartbodem hebt.

Of je maakt gelijk de bodem door het deeg in de springvorm te scheppen en een egale taartbodem te maken. Bak de taartbodem 15 minuten in de oven. Goed af laten koelen.

In de tussentijd maak je de kwarklaag. Schenk de kokosmelk in een pannetje en meng de agar agar er door heen. Roer goed door tot er geen klontjes zichtbaar zijn. Breng aan de kook, blijf roeren. wanneer het kookt kun je het pannetje va het vuur halen. Laat afkoelen tot 40 graden Celcius, dit duurt ongeveer 4 minuten.

Schep de kokosyoghurt, honing en vanille erdoorheen en mix goed zodat er geen klonten in zitten. Schep de kwarklaag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet een nacht in de koelkast om de taart volledig op te laten stijven. Versier de taart met zomerfruit naar keuze.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now