• Monique

Meringue met nicecream

Ik hou van meringue, absoluut niet suikervrij, maar als je wil uitpakken moet je het goed doen. Het basis recept is van Jamie Oliver. Hiermee kan het echt niet mis gaan! Voor de food bespaar challenge van Dirk maakte ik dit grande dessert, de meringue kan je een dag eerder maken. Dan kan je op het moment zelf het dessert afmaken.Ingrediënten Meringue

- 4 grote eieren, alleen het eiwit. Let op dat er absoluut geen eigeel of stukjes schil in zit.

- 200 gram fijne suiker

- Snufje zout


Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken 2 grote cirkels. Zorg dat de kom vetvrij is, doe de eiwitten in de kom en klop op de middelste stand tot het schuim in pieken blijft staan. Je kunt controleren of het schuim stijf genoeg is door de kom op z'n kop te houden. Strooi de suiker en het snufje zout terwijl de machine loopt bij. Zet de machine op de hoogste stand en klop nog zo'n 7 à 8 minuten door tot het schuim glanzend wit is. Voelt het perfect glad aan? dan kun je de meringue op de bakplaat scheppen. Schep in de cirkels en maak de bovenkant glad met de bolle kant van de lepel. Je kan er ook toefjes op spuiten met een spuitzak.

Bak de meringues ongeveer een uur in de oven, tot ze van buiten droog zijn en de binnenkant nog een beetje zacht. Gaat dit te hard en kleuren de meringues mee, zet de oven dan wat lager.

Haal uit de oven en laat goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Doe dit ook heel voorzichtig want ze breken erg makkelijk. Plaats op een mooi bord.


Ingrediënten vulling

- 1 kilo kakifruit, geschild, in plakken gesneden en in sterren vormpjes uit gedrukt

de restanten kakifruit gebruik je voor de nicecream (komt neer op zo'n 2 a 3 vruchten)

- 2 bananen in stukjes ingevroren

- 1 theelepel vanille

- Beetje kokosmelk

- Geraspte kokos

- Sap van 1/2 citroen of 1 limoen


Mix de bananen, de restanten kakifruit, vanille, kokosmelk en het citroen- of limoensap in een krachtige blender tot nicecream, ijs van bevroren banaan. Pak het bord met de meringue, plaats 1 meringue op het bord. Lepel een laag nicecream over de meringue uit. Bestrooi met wat geraspte kokos en leg er wat kakifruit vormen op. Plaats de 2e meringue erop en herhaal de stappen nog een keer. Serveer direct want het ijs kan smelten.


Is de meringue toch gebroken, geen probleem. Een Eton Mess ziet er ook heerlijk uit. Maak laagjes in een mooi glas met stukjes meringue, nicecream, kakifruit en geraspte kokos.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now