• Monique

Messy Pancakes met appelcompote

Zondag pannenkoekendag, met een simpele appelcompote geef je er een herfst-twist aan.

Maak er maar een heleboel, want deze moet je vast delen!




Ingrediënten:

- 200 gram speltbloem

- 1 theelepel bakpoeder

- snuf zout

- 300 ml plantaardige melk

- 1 banaan

- 25 ml gesmolten plantaardige boter

- 1 ei

- 1 theelepel vanille


En zo maak je ze:

Geheim van fluffy pancakes: roer eerst de droge ingrediënten door elkaar. Mix de banaan, melk, boter, ei en vanille in een blender tot een luchtige beslag. Pas op het laatste moment roer je de mengsels met een vork door elkaar.

Verhit de pan op middelhoog vuur, wat boter erin laten smelten en maak hoopjes beslag in de pan. Wanneer er belletjes ontstaan en de zijkanten er al droog uitzien draai je de pannenkoeken om. Wanneer ook deze kant bruin is gekleurd is de pannenkoek klaar en kun je de volgende lading maken. Herhaal tot het beslag op is.

Houd de pannenkoeken warm op een bord met een schone doek erover.


Schil ondertussen de appels en snijd in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met 3 eetlepels sinaasappelsap en een flinke lepel kaneel, schenk over in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit zo'n 8 minuten doorkoken, roer af en toe goed door. Giet de appelcompote over de pannenkoeken en serveer direct.


0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now