• Monique

Oat muffins

Yes, het is tijd voor appels en peren en... havermout! Lekker zo'n kommetje, maar ik vind muffins ook fijn. Vooral als je weinig tijd hebt, deze bak je op zondag en dan heb je voor een paar dagen een heel fijn ontbijt klaar staan. Ik gebruikte voor deze variant havermout van mymuesli, N'oats. Hier zitten al vruchten, chocola of andere ingrediënten in wat net wat meer smaak geeft. Je kan ze ook met havermout maken en er wat gedroogde aardebeien of frambozen aan toevoegen en eventueel wat chocolade natuurlijk.Wat heb je nodig voor 3 à 4 muffins?

- Muffinvorm

- 1/2 banaan

- 1 ei (ook te vervangen door 1 lepel chiazaad opgelost in 2 lepels water)

- 100 gram havermout (ik gebruik N'oats Raspberry- coconut- cherry van MyMuesli)

- 3 dadels in stukjes gesneden

- klein handje noten, grof gehakt

- 1/2 theelepel bakpoeder

- 50 ml plantaardige (haver) melk, zodat het deeg wat smeuïg wordt maar niet waterig

- handje blauwe bessen


Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvorm in. Mix alle ingrediënten, op de melk na, in de blender tot alles gemalen en 1 geheel is. Voeg de melk op het laatst toe zodat je de structuur in de gaten kunt houden. Zorg ervoor dat het mengsel wel smeuïg maar niet waterig wordt.

Schep het mengsel met een lepel in de muffinvorm en vul de vorm voor 3/4. Voeg de blauwe bessen toe en druk ze in het mengsel.

Zet de muffinsvorm 30 minuten in de oven, controleer na 25 minuten. Afhankelijk van de oven kunnen ze al klaar zijn. Wanneer de muffins een mooie kleur hebben, haal je ze uit de oven. Goed laten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Genieten maar!

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now