• Monique

Pancake wafels

Het beste van 2 werelden, pannenkoeken en wafels! Perfect voor een zondagochtend of je prept ze van te voren zodat je op een snelle ochtend wat lekkers hebt. Heerlijk met wat lactosevrije of plantaardige yoghurt, wat maple siroop en vers fruit zoals aardbeien of mango. Ik heb geen wafelijzer en maakte ze in een siliconen bakvorm in de oven.

Wat heb je nodig voor 4 kleine wafels:

- 55 gram havermoutmeel (fijn gemalen havermout)

- 3 gram bakpoeder

- 1 tl citroensap

- 1/2 tl vanille

- 1 el kokosbloesemsuiker

- 1/2 ei

- 7 gram gesmolten plantaardige boter

- 25 ml lactosevrije of kokosyoghurt

- 75 ml plantaardige melk, zoals havermelk


Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de siliconen wafelvorm in, bijvoorbeeld met bakspray. En zet de vorm op een bakplaat.

Mix de droge ingrediënten in een kom. Mix de overige ingrediënten in een andere kom en roer gied door met een vork of garde. Meng de droge ingrediënten door het mengsel en vul de vorm drie kwart met het mengsel. Bak de wafels zo'n 20-25 minuten in de oven tot ze mooi bruin kleuren. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Zet de vorm ondersteboven op een bord en druk de wafels er voorzichtig uit. Schep er wat yoghurt, maple siroop en vers fruit overheen en geniet van de pancake wafel!0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now