• Monique

Pompoencake

Bij herfst hoort natuurlijk pompoen. zo'n mooie oranje halloweenpompoen. Je kan ze natuurlijk in de oven bakken, stampen of pompoentruffels mee maken. Maar wat denk je van deze cake met pompoen? Met een kruidige smaak door de gember en kurkuma.


Ingrediënten:

- 200 gram pompoen, geschild en in stukken gesneden

- 2 eieren

- 150 gram amandelmeel

- 100 gram speltbloem

- 50 ml amandelmelk

- 1 cm verse gember, geschild en in stukjes gesneden

- 1 cm verse kurkuma, geschild en in stukjes gesneden

- 3 medjooldadels, ontpit en in stukjes gesneden

- 1 theelepel vanille


Zo maak je het:

Verwarm de oven op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Kook de pompoen 5 minuten in een pan met water. Giet af en laat afkoelen.

Pureer de pompoen met de eieren, gember, kurkuma, dadels, vanille en amandelmelk in een blender. Mix de speltbloem met amandelmeel in een kom. Voeg de pompoenpuree toe meng goed. Giet over in de cakevorm en bak 30-40 minuten in de oven. De cake is klaar als deze goudgeel gekleurd is en wanneer je een satéprikker in de cake steekt, deze er weer schoon uit komt.




0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now