• Monique

Pulled Jackfruit

Ik had het blikje al een tijdje in de kast staan en besloot de gok er nu toch op te wagen en kocht er nog een blikje bij. Jackfruit is in de supermarkt enkel te verkrijgen in een blikje, wat het ook wel erg makkelijk maakt om dit gerecht te maken. Ik maakte er pulled Jackfruit mee, op taco's (gordita's volgens de verpakking). Het pakte verrassend lekker uit, een carnivoor mist geen vlees en als je het vertelt kan zijn (of haar) mind het niet meer volgen. Want jackfruit smaakt gebakken dus gewoon naar vlees, met dezelfde bite en vleesstructuur.





Wat heb je nodig:

- 2 blikken Jackfruit

- Olijf- of kokosolie om in te bakken

- 1 tl Cayennepeper

- 1 tl paprikapoeder

- 1 tl komijn

- rasp en sap van 1 limoen

- 1 el (kokosbloesem)suiker

- 1 el honing

- 1 pakje gordita's

- 1 komkommer, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden

- 7 gram koriander, fijngesneden

- 3 el mayonaise

- 2 el water


Laat de stukjes Jackfruit uitlekken in een vergiet. Mix de kruiden in een bakje, voeg de limoenrasp en sap en suiker toe. Schep om met de stukjes Jackfruit.

Verhit de olie in een pan en bak de stukjes gemarineerde Jackfruit 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur. Schep halverwege de honing erover. Blijf af en toe roeren anders bakt de honing aan.

Mix ondertussen de mayonaise met het water voor een dressing. En verwarm de gordita's. Trek de stukjes Jackruit met twee vorken uit elkaar zodat je het pulled effect krijgt.

Beleg de gordita's met Jackfruit, wat komkommer, koriander en de mayodressing.

15 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now