• Monique

Quiche en soep

Ik ging de food bespaar challenge van Dirk supermarkten aan. De challenge was om een hoofdgerecht te maken voor max €2,50 pp. Lekker eten hoeft absoluut niet duur te zijn, en ik wil niet besparen op de kwaliteit van ingrediënten maar wel op het aantal ingrediënten. "Less is more" geldt ook zeker in de keuken. Voor de challenge maakte ik deze quiche met broccoli, brie, kruiden en honing en verse tomatensoep.Ingrediënten Tomatensoep

- 1 kilo tomaten, gewassen en in stukjes gesneden

- 1 paprika, gewassen en in reepjes gesneden

- 1 peen, gewassen en in plakjes gesneden

- water

- 1 bouillonblokje

- gedroogde Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano en basilicum


Vul een pan met de ingrediënten en voeg water toe, tot alles onder water staat. Laat aan de kook komen, zet de warmte dan middenhoog en laat de soep 60 minuten koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot soep. Schenk over in mooie kommen, giet er een scheutje kookroom door en wat verse basilcum.


Ingrediënten Quiche

- Hartige taart deeg van tante Fanny

- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden

- 1 pakje president Brie, in plakken gesneden

- Gedroogde Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano, bassillicum

- 1 eetlepel Honing

- 1 ei

- 100 ml kookroom

- Pijnboompitjes


Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een sringvorm in en bekleed met het deeg. Kook de roosjes broccoli in 4 minuten gaar. Giet af en vul de taart met de broccoli. Bekleed met de plakjes brie. Besprenkel met de honing en gedroogde Italiaanse kruiden. Mix het ei met de kookroom en giet over de taart. Strooi wat pijnboompitjes erover en bak 40- 45 minuten in de oven.


0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now