• Monique

Rainbow raw cheesecake

Bijgewerkt: 27 jan 2019

Heb jij de raw cheesecake al gemaakt? Je kunt er eindeloos mee variëren. Zo heb ik laatst een cheesecake met 2 en een cheesecake met 3 lagen gemaakt. Mooi al die kleurtjes bij elkaar. Hoe je dat maakt? Maak het basisrecept voor de limoen cheesecake en mix fruit door de crème om verschillende kleuren te creëren. Aardbei voor roze, bosbessen voor paars.

Ingrediënten

Bodem:

- 50 gram amandelen

- 30 gram medjooldadels ontpit

- 12,5 gram geraspte kokos

- sap van 1/4 citroen of 1/2 limoen


Vulling:

- 150 gram rauwe cashewnoten (minimaal 3 uur in water laten wellen)

- sap van 1,5 limoen

- 100 ml honing

- 150 ml gesmolten kokosolie (au bain marie laten smelten)

- 1 theelepel vanille aroma

Wat ga je doen:

Vet de springvorm in en bedek de bodem met vershoudfolie. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de hakmolen of keukenmachine en mix de ingrediënten tot een samenhangend geheel. Stort het in de springvorm en bedek de bodem met het mengsel. Druk goed aan zodat het een mooie bodem vormt voor de taart.


2 lagen:

Giet de cashewnoten af en doe ze in de blender. Voeg de limoensap, de honing, kokosolie en vanille aroma toe. Laat de blender nu een paar minuten draaien op de hoogste stand tot je een romige massa hebt. Laat net zo lang draaien tot je geen stukjes noot meer in je crème hebt. Giet de helft van de crème in je springvorm en maak glad met een spatel of paletmes of smoother. Zet even in de vriezer terwijl je de volgende laag maakt.

Voeg 5 aardbeien toe en laat de blender opnieuw zijn werk doen. Wil je de kleur wat meer roze, voeg dan meer aardbeien toe. Pak de taart en giet de crème over de eerste laag. Maak de laag weer glad met een spatel of smoother. Garneer met limoenrasp en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.


3 lagen

Volg de stappen zoals hierboven beschreven, maar giet dan een derde van de crème in de vorm. Zet weg in de vriezer. Mix de aardbeien met de crème en giet weer een derde in de vorm. Mix tot slot een handje blauwe bessen met de resterende crème en schenk over de taart. Maak de laag weer glad met een spatel of smoother. Garneer met limoenrasp, gedroogde rozenblaadjes of geraspte kokos en zet minimaal 3 uur in de vriezer.


Laat de taart een half uur ontdooien en snijd de taart in stukken. Geniet ervan! Heb je wat over, bewaar de taart in de vriezer of koelkast.


Ik hoor natuurlijk graag wat je van het recept vindt. Laat een berichtje achter op deze site of deel je creatie op Instagram: https://www.instagram.com/basicpuurgenieten/

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now