• Monique

Raw Cheesecake met limoen

Bijgewerkt: 19 sep 2018

Romige cheesecake, fris door de limoen, lekker zomers taartje. Ik gebruik zelf een springvorm met een diameter van 16 cm. Omdat deze taart van noten is, is de taart best machtig. Wil je een grotere taart, verdubbel dan de hoeveelheid.



Ingrediënten

Bodem:

- 50 gram amandelen

- 30 gram medjooldadels ontpit

- 12,5 gram geraspte kokos

- sap van 1/4 citroen of 1/2 limoen


Vulling:

- 75 gram rauwe cashewnoten (minimaal 3 uur in water laten wellen)

- sap van 1,5 limoen

- 50 ml honing

- 75 ml gesmolten kokosolie (au bain marie laten smelten)

- 1 theelepel vanille aroma


Wat ga je doen:

Vet de springvorm in en bedek de bodem met vershoudfolie. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de hakmolen of keukenmachine en mix de ingrediënten tot een samenhangend geheel. Stort het in de springvorm en bedek de bodem met het mengsel. Druk goed aan zodat het een mooie bodem vormt voor de taart.


Giet de cashewnoten af en doe ze in de blender. Voeg de limoensap, de honing, kokosolie en vanille aroma toe. Laat de blender nu een paar minuten draaien op de hoogste stand tot je een romige massa hebt. Laat net zo lang draaien tot je geen stukjes noot meer in je crème hebt. Giet de crème in je springvorm en maak glad met een spatel of paletmes of smoother. Garneer met limoenrasp en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de vriezer. Laat een half uur ontdooien en snijd de taart in stukken. Geniet ervan! Heb je wat over, bewaar de taart in de vriezer of koelkast.


Ik hoor natuurlijk graag wat je van het recept vindt. Laat een berichtje achter op deze site of deel je creatie op Instagram: https://www.instagram.com/basicpuurgenieten/



0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now