• Monique

Raw Snickers Cheesecake

Bijgewerkt: 19 sep 2018

In navolging van de limoen cheesecake heb ik de variant Ssnicker cheesecake bedacht. Te lekker met een romige crème, pure chocolade en een salty karamel laagje.

Wil jij dit NU? Maak dan snel onderstaand recept, wel even op laten stijven in de vriezer.Wat heb je nodig voor een taart met diameter 16cm:

Bodem:

- 50 gram amandelen

- 30 gram ontpitte medjooldadels

- 12 gram geraspte kokos

- sap van 1/4 citroen


Romige crème:

- 75 gram rauwe cashewnoten (minstens 3 uur geweekt in water)

- 40 ml honing

- 75 ml gesmolten kokosolie (au bain marie gesmolten)

- 1 theelepel vanille aroma


Salty Karamel laag:

- 75 gram ontpitte medjooldadels

- 2 theelepels citroensap

- 1/2 theelepel zout

- 1 theelepel vanillearoma

- handje ongezouten pinda's

- 2 theelepels gekookt water


Voor de chocolade laag:

- Een halve tot 3/4 reep pure chocolade bijvoorbeeld van Vivani of Lindt Excellence minimaal 90%, hier zitten geen geraffineerde suikers in.


Wat ga je doen:

Vet je springvorm in en bedek de onderkant met vershoudfolie.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of hakmolen en mix tot een samenhangend geheel. Vul de springvorm met het mengsel en druk goed aan zodat de bodem goed bedekt is.


Giet de cashewnoten af en doe in de blender. Voeg de honing, kokosolie en vanillearoma toe en mix tot een romige crème. Laat net zo lang draaien tot alle stukjes noot fijngemalen zijn en je een gladde cème hebt. Giet de crème in de springvorm en maak het glad met een spatel. Zet even in de vriezer.


Maak ondertussen de karamel laag. Doe de pinda's in de hakmolen en laat kort draaien zodat ze grofgehakt zijn. Voeg nu de medjooldadels, vanillearoma, het citroensap, zout en gekookt water toe en maal tot een geheel. Gaat dit erg moeizaam voeg dan wat gekookt water toe. Proef of de karamel genoeg smaak heeft en voeg eventueel wat zout toe en mx het goed. Haal de taart uit de vriezer en giet de karamellaag op de cashewnotencrème. Maak weer glad met een spatel. Zet weer in de vriezer.


Smelt de chocolade au bain marie, pak de taart erbij en giet de chocolade over de karamellaag. Beweeg de springvorm rustig heen en waar zodat de chocolade de hele taart bedekt. Zet de taart minimaal 3 uur in de vriezer. Laat een half uur ontdooien en snijd de taart in stukken. Bewaren kan in de koelkast of in de vriezer. Geniet ervan!


0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now