• Monique

Suikervrije Cupcakes

Met een botercrème op basis van banketbakkersroom. En dat allemaal vrij van geraffineerde suiker en lactose. De crème is niet zo stevig als de crème met suiker, maar de smaak doet er niet voor onder.



Neem de tijd om de banketbakkersroom te maken. Hier kun je ook taarten mee vullen of in combinatie met bladerdeeg en vers fruit.


Ingrediënten banketbakkersroom:

- 250 ml plantaardige melk, ik koos voor amandelmelk

- 1 theelepel vanille aroma

- 50 ml agavesiroop

- 1 eidooier

- 20 gram bloem


Hoe maak je het:

Giet de melk in een pannetje en breng aan de kook. Roer af en toe goed door.

Doe de vanille, agavesiroop en eidooier in een kom en klop dit goed oor elkaar. Klop als laatste de bloem erdoor tot een gladde mix. Wanneer de melk kookt, roer je deze goed oor en giet de helft van de melk bij de kom met de mix van agavesiroop. Roer goed door. Giet dit mengsel vervolgens terug in de pan bij de overige melk en breng dit nogmaals aan kook, blijf goed roeren. Laat het mengsel zo 1 a 2 minuten zachtjes doorkoken, blijf goed roeren tot het ingedikt is en een dikke vla lijkt. Schenk nu over in een schone kom. Leg er een stukje plastic huishoudfolie op en druk goed aan op de room, zodat er geen velletjes komen. Laat de room afkoelen op het aanrecht en zet daarna tot gebruik in de koelkast. Klop de room voor gebruik nog eens goed door.


Ingrediënten voor 3 cupcakes

- 50 gram speltbloem

- 50 gram plantaardige boter, margarine

- 1 ei

- 1 eetlepel plantaardige melk, ik koos voor amandelmelk

- 2 gram bakpoeder

- Scheutje agavesiroop

- Optioneel 1 theelepel vanille aroma

- Optioneel 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden


Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de bloem met bakpoeder in een kom. Meng boter, ei en melk in je keukenmachine of met een handmixer. Voeg optioneel de kruiden toe. Meng met de bloem en bakpoeder tot een beslag zonder klontjes. Vet de muffinvormen in en vul met het mengsel. Zet 30 minuten in de oven en laat goed afkoelen voor je de botercrème erop smeert.


Botercrème

Mix 100 gram plantaardige boter met 10 gram SPLENDA Stevia. Ik vond dit zoet genoeg, naar behoefte kun je meer zoetstof toevoegen. Mix tot een romige massa zonder korrels. Mix met de banketbakkersroom tot een botercrème. Vul de spuitzak met de crème en maak de cupcakes af met een mooie toef.


Tips: Is de crème gaan schiften? Dan kun je de crème even verwarmen in een pannetje.

Is de crème te vloeibaar, zet hem dan nog even in de koelkast om te harden.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now