• Monique

Trick or Treat

Ik maakte deze leukerds voor Halloween. Lactosevrije carrot cupcakes, ook vrij van geraffieerde suikers. De pompoen decoratie maak je gewoon van wortel.


Ingrediënten voor 6 carrot cupcakes: - Rasp van 1 sinaasappel - Sap van 1/2 sinaasappel - 26 gram gemalen hazelnoten 20 gram gemalen pecannoten - 1/2 theelepel kaneel - 1/2 theelepel koek en speculaas kruiden - 70 ml zonnebloemolie - 25 gram kokosbloesemsuiker - 1 ei - 150 gram fijn geraspte winterpeen - 100 gram speltbloem - 1/2 theelepel bakpoeder - 100 gram rauwe cashewnoten, minimaal 3 uur in water geweekt - 50 ml agavesiroop - 45 ml amandelmelk - 1/2 theelepel vanille - Mespuntje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Mix de noten, kruiden, kokosbloesemsuiker, olie, ei, sinaasappelrasp en -sap in een grote mengkom tot een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem, peen en bakpoeder door het beslag. Vet een muffinvorm in en vul 6 vormen tot 3/4 met het beslag. Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Check of de cakes gaar zijn door een satéprikker in de muffin te steken. Wanneer deze er droog uit komt is de muffin gaar. Haal dan de muffinvorm uit de oven en laat goed afkoelen.

Maak ondertussen de crème door de cashewnoten, agavesiroop, melk, vanille en zout in de blender op een lage stand te mixen tot een romige crème. Wanneer de cake voldoende is afgekoeld kun je de muffins uit de vorm halen en de crème op de cake spuiten met een spuitzak. Snijd pompoenen uit plakjes wortel met een scherp mes en versier de muffins verder met wortel - en sinaasappelrasp.




5 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now