• Monique

Vegan Quinoa Carrotcake

In Wenen at ik voor het eerst vegan carrot cake met quinoa. Dat wilde ik thuis ook proberen. De eerste versie met chiazaad was een beetje zompig uitgevallen. Deze versie heeft een goede structuur, is niet te zoet, heeft een fijne bite en de frosting van cashewnotencrème maakt de carrotcake helemaal af. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, laat je een bericht achter als je het recept gemaakt hebt?



Wat heb je nodig voor 5 cupcakes?

60 gram amandelmeel

4 zachte dadels (eventueel eerst in water laten weken om zacht te krijgen)

100 gram gekookte quinoa

20 gram geraspte kokos

1/2 rijpe kleine banaan

40 ml amandelmelk

1,5 eetlepel gesmolten kokosolie

80 gram geraspte wortel

1 theelepel kaneel

1 theelepel vanille aroma

Snufje zout

1 theelepel bakpoeder


Wat heb je nodig voor de frosting?

80 gram rauwe cashewnoten, minstens 3 uur in water geweekt

40 ml agavesiroop

35 ml amandelmelk


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal eerst de dadels fijn met het amandelmeel en de kokos. Schep over in een mengkom. Mix met de rest van de ingrediënten tot een smeuïge massa. Vet de muffinvorm goed in en schep het beslag in de vormen. Bak 30 minuten in de oven op 180 graden.

Haal de muffins uit de oven en laat goed afkoelen voordat je de frosting erop doet.


Mix de cashewnoten met de agavesiroop en amandelmelk tot een gladde frosting. Lepel de frosting in een spuitzak en decoreer de carrotcupcakes met de frosting en wat geraspte wortel. Je kunt de carrotcupcakes in de koelkast bewaren, als ze dat redden...

104 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now