• Monique

Vegan Raw Cheesecake


De raw cheesecake is mijn favoriete taart. Lactose- en glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. De noten kun je natuurlijk in de supermarkt of op de markt kopen, maar ook online bij De Notenlaer. Ik kreeg een mooi pakket opgestuurd waar ik o.a. deze taart mee maakte. Door online te bestellen hoef je de deur niet uit en worden de producten snel thuis bezorgd. Met een ruim assortiment aan noten, superfoods, muesli, havermout en andere natuurproducten is er genoeg keus voor je volgende (vegan) taart! Deze romige VEGAN raw cheesecake moet je proberen. Met rozenwater, kokos, pistachenoten en framboos. Het rozenwater geeft een subtiele, bloemige smaak. De kokoscrème maakt de taart nog romiger.



Ingrediënten

Bodem:

- 70 gram amandelmeel

- 30 gram pistachenoten

- 60 gram medjooldadels ontpit

- 25 gram geraspte kokos


Vulling:

- 200 gram rauwe cashewnoten (minimaal 3 uur in water laten wellen)

- sap van 2 limoenen

- 80 ml ahornsiroop

- 120 ml gesmolten kokosolie (au bain marie laten smelten)

- 50 gr kokoscrème

- 1/2 el rozenwater

- handje frambozen


Topping:

- rasp van 2 limoenen

- rozenblaadjes

- handje pistachenoten, grof gehakt

- geraspte kokos



Wat ga je doen:

Vet de springvorm in en bedek de bodem met vershoudfolie. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de hakmolen of keukenmachine en mix de ingrediënten tot een samenhangend geheel. Stort het in de springvorm en bedek de bodem met het mengsel. Druk goed aan zodat het een mooie bodem vormt voor de taart.


Giet de cashewnoten af en doe ze in de blender. Voeg de limoensap, ahornsiroop, kokosolie, kokoscrème en rozenwater toe. Laat de blender nu een paar minuten draaien, begin op de laagste stand en voer de snelheid steeds hoger op tot je een romige massa hebt. Laat net zo lang draaien tot je geen stukjes noot meer in je crème hebt. Giet het grootste gedeelte van de crème in de springvorm en maak glad met een spatel of paletmes of smoother. Mix de frambozen door het overgebleven mengsel in de blender.

Maak een swirl in je taart met het frambozenmengsel,

Garneer met limoenrasp, geraspte kokos, pistachenoten en de rozenblaadjes en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.


Liever kleine taartjes, vet dan een muffinvorm goed in. En maak de taartjes op zoals hierboven beschreven. Laat ook de kleine taartjes minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.




0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now