• Monique

Noten Vruchtenbrood

Mandy van Mandy and More bedacht een Swiepswoepswap event met foodies op Instagram. Ik mocht een recept van Need for Food proberen en koos voor een yoghurt vruchtenbrood. Ik maakte er een lactosevrije variant van, gaf er nog een twist aan en zette deze met Pasen op tafel. Een perfect alternatief voor paasstol of rozijnenbrood waar vaak melk aan toegevoegd is.



Wat heb je nodig:

- 200 ml lactosevrije of plantaardige yoghurt

- 2 eieren

- 200 gram bloem

- 5 gram bakpoeder

- 2 gram wijnsteenzuurbakpoeder

- 1 tl koekkruiden

- 1/2 tl citroensap

- 20 gram amandelen

- 10 gram cashewnoten

- 20 gram pistachenoten

- 50 gram abrikozen

- 30 gram rozijnen

- snuf zout

- 1 el kokos snippers


Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Stamp de noten grof met een vijzel of foodprocessor. Mix de yoghurt met eieren, koekkruiden, citroen en zout. Schep de bloem, bakpoeder en wijnsteenzuurbakpoeder er luchtig doorheen. Roer tot slot de noten en gedroogde vruchten door het beslag en schenk in de cakevorm. Strooi de kokos snippers erover heen. Zet de cakevorm 50 minuten in de oven. Prik als de tijd verstreken is met een satéprikker in het brood. Als deze er droog uitkomt is het vruchtenbrood klaar. Haal uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Het brood kun je ook in plakken snijden en invriezen. Bij mij heeft het vruchtenbrood de vriezer in ieder geval niet gehaald.

0 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now